Jezik:

Tehnologije proizvodnje


STROJNO NAVIJANJE
STROJNO NAVIJANJE

 

STROJNO NAVIJANJE

 

Postopek izdelave poliester GFK cevi. Izvaja se po mokrem postopku na delovnem stroju, ki omogoča navijanje steklene armature ( roving nitk, tkanin,..) z dodajanjem različnih poliestrskih smol. Po utrjevanju se cevi mehansko odstranijo s stroja in razkalupijo na snemalni napravi.

ROČNI LAMINAT
ROČNI LAMINAT

ROČNI LAMINAT

 

Postopek nanašanja različnih poliester smol in steklenih armatur na predpripravljene kalupe, orodja. Uporablja se za izdelavo gotovih GFK izdelkov kot tudi za spajanje različnih kompozitov v končne izdelke. Postopek omogoča spajanje različnih kompozitov tudi na terenu (npr. PVC – GFK, beton – GFK).

SPRAY UP
SPRAY UP

SPRAY UP

 

Postopek istočasnega brizganja različnih poliester smol in steklene armature. Ta postopek omogoča postopno sočasno nabrizgavanje poliester smole in sekanih steklenih vlaken do želene debeline izdelka.

VAKUUM
VAKUUM

VAKUUM

 

Postopek predelave različnih poliestrskih smol in steklenih armatur v dvostranskem orodju, ki je hermetično zaprt s pomočjo vakuuma. Pri tem postopku se steklena armatura na suho naloži na kalup, orodje se hermetično zapre in s pomočjo vakuuma inicira poliester smola. Po utrjevanju se orodje odpre, izdelek se razkalupi in gre v nadaljnjo obdelavo.

INFUZIJA
INFUZIJA

INFUZIJA

 

Postopek predelave različnih poliestrskih smol in steklenih armatur v enostranskem orodju, ki ga zapremo s pomočjo folije in vakuuma. Pri tem postopku se steklena armatura na suho naloži na kalup, orodje se hermetično zapre s pomočjo folije in inicira poliester smola s pomočjo vakuuma. Po utrjevanju se orodje odpre, izdelek se razkalupi in gre v nadaljnjo obdelavo. Postopek vakuuma in infuzije je prijaznejši tako za delovno kot tudi za življenjsko okolje.

CNC REZKANJE MODELOV
CNC REZKANJE MODELOV

CNC REZKANJE MODELOV

 

Obrez in izdelava izvrtin na GFK izdelkih, izdelava modelov.